- Litt juks er greit

Studenter som jukser skal være mindre empatiske enn andre, ifølge ny studie.

Studenter som fusker på prøvene skal ifølge nye studier være mindre modige og empatiske enn sine medstudenter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Studenter som fusker på prøvene skal ifølge nye studier være mindre modige og empatiske enn sine medstudenter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ferske studier som er utført ved Ohio State University i USA avslører at de fleste studenter jukser.

Men det finnes et mindretall som konsekvent dropper jukselappen, og heller velger å stole på egen hukommelse. Disse skal ifølge forskerne være både ærligere, modigere og mer empatiske enn sine medstudenter, skriver BBC News.

Resultatene av studiene, som involverer drøyt 400 studenter, ble nylig presentert på en konferanse i regi av the American Psychological Association.

Les også: Studenter skader seg selv

- Ufarlig med litt juks

Psykolog Hans-Petter Karstad fra dinpsykolog.no tror ikke nødvendigvis at de som jukser er mindre empatiske eller har dårligere moral enn andre.

- Det blir litt for enkelt å si det slik. Jeg tror mange som jukser på prøver likevel kan ha en god moral på bunnen, sier han til DinSide Helse.

Han legger til at det ville være synd om en drivende dyktig person, som for eksempel studerte til å bli kirurg, skulle miste anledningen til å tjene samfunnet på grunn av en dårlig dag på eksamen. - Dersom denne studenten vet med seg selv at han holder styr på studiet, og at han kommer til å lese seg opp på dette senere, ser jeg ikke helt problemstillingen. Poenget er at man må se dette fra flere sider, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer