Livetest: Bokbutikker på nett

Holder nettbutikkene sine egne leveringstider? Vi har bestilt bøker fra syv norske og tre utenlandske nettbutikker. Se hvem du kan stole på og hvem du bør holde deg langt unna.

Publisert

Det tok dessverre tid før de norske nettbutikkene skjønte poenget. Det hjelper lite med flotte nettsider hvis du ikke klarer å levere varene i tide.

Lite brukervennlige

DinSide har tidligere kritisert de norske nettbokhandlerne for å ha 6729">lite brukervennlige sider. Kritikken har spesielt gått på at det er for vanskelig å finne bøkene. I praksis bør du på forhånd vite hva boken eller forfatteren heter. Dette skyldes at en del av butikkene ikke presenterer bøkene med bilde av omslaget og en kort kommentar.

Noen av nettbutikkene lar deg søke på bokens ISBN nummer. Hvem som går rundt og husker slike tallrekker skulle vi likt å vite. Vi gjør det i hvert fall ikke.

Vi valgte derfor å utelate Akademika og Bruns-Libris.

Hos Akademika fant f.eks. ikke søkemotoren den fellesboka vi var ute etter. At vi får over 40 oppføringer på Tom Clancy er bra, men hvor blir det av hans nye bok? Trøsten får være at Bruns-Libris var enda verre.

"Det er enkelt å handle hos Bruns Libris internet", sier de selv. Beklager, men det er det ikke!

Søkesidene er alt for dårlige. Et søk på Tom Clancy ga ingen bøker, selv om søket gikk på forfatter. Etter å ha endret søket til tittel(?), fremdeles med Tom Clancy som søkeord, fikk vi imidlertid fire treff. Dessverre ikke på den boken vi var ute etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer