Livsfarlig eksamen

Skippertak og strenge tidsfrister kan være direkte livsfarlig. Risikoen for blodpropp i hjertet blir mangedoblet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke overraskende at stress kan være usunt. Men den store økningen i risiko for en livsfarlig blodpropp kommer overraskende på ekspertene.

Dødelig deadlineSvenske forskere har undersøkt over 3.500 mennesker i et program som kalles Stockholm Heart Epidemiology Programme.

Forskerne som kommer fra det anerkjente Karolinska Instituttet ønsket å se om bestemte hendelser på jobb eller i privatlivet kunne ha sammenheng med risikoen for blodpropp i hjertet.

Og konklusjonen er klar: Presset ved å overholde en deadline kan føre til en seksdobling av risikoen for å få en livsfarlig blodpropp dagen etter.

Undersøkelsen er publisert i fagtidsskriftet Journal of Epidemiology and Community Health.

Rammer flere yrkerStrenge tidsfrister og deadlines er et kjent fenomen for studenter og skoleelever flere ganger i året. Yrkesgrupper som journalister, revisorer og flere typer kontorarbeidere opplever også ofte strenge tidsfrister.

De svenske forskerne er redd for at et tøffere arbeidsmarked skal bety at enda flere mennesker i fremtiden blir rammet av stress-fremkalt blodpropp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer