Livsfarlig kebab i Sverige

Publisert
Sist oppdatert

Livsfarlig kebab i SverigeEt salmonellautbrudd i Sverige har ført til at over hundre mennesker er blitt syke de siste dagene. Smitten spres fra infisert kjøtt i kebabsjapper og pizzarestauranter.

Om du skal ta en sen sommerferie i Sverige er det all grunn til å passe på hvor du spiser. Kebabkjøttet som er mistenkt som smittespreder er blitt distribuert til spisesteder i 27 kommuner over hele Sør-Sverige. Kjøttet er importert fra Danmark og svenske myndigheter oppfordrer nå alle kommunene om å gjennomføre ekstra kontroller for salmonella.

Hadde sikkerhetsbevisDet importerte kjøttet var utstyrt med et bevis for at det var gjennomført tester på salmonellasmitte. Selv om det ennå ikke er sikkert bevist at det er akkurat dette kjøttet som sprer smitten, er svenske helsemyndigheter ikke i særlig tvil.

- Vi har for øyeblikket ikke full oversikt over hvor omfattende denne situasjonen er. Om vi ikke handler nå er vi redde for at dette kan bli et virkelig stort utbrudd, sier Lars Plym Forshell ved det svenske næringsmiddeltilsynet til Göteborgs-Posten.

Skjer neppe i NorgeSelv om salmonellautbrudd også har oppstått i Norge er det lite sannsynlig av vi kan få en tilsvarende epidemi fra importert kjøtt. Mens Sverige har reduserte rettigheter til kontroll av importvarer kan vi i Norge være grundigere i kontrollen av utenlandske matvarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer