Lockout ved grønt snørr

Hver barnehage bestemmer selv om barnet er friskt nok eller for syk til å gå i barnehagen - noen ganger helt uten hold i medisinfaget. Til glede for landets arbeidstakere: Her er en løsning som har reddet mange småbarnsforeldre i Trøndelag.

Publisert
Sist oppdatert

- Du ser da vel at dette snørret er blankt, og ikke grønt!

Ordvekslinger som dette mellom frustrerte foreldre og strenge barnehageansatte skjer daglig over det ganske land.

I skvis

Foreldre som mener barnet deres er friskt nok til å gå i barnehagen, står ofte maktesløse i diskusjonen om hvorvidt barnet er sykt og må være hjemme, eller friskt nok til å være i barnehagen - uten å være en smittefare for andre barn.

Mange foreldre står mellom barken og veden i disse hverdagssituasjonene: "Barken" er barnehagen, med sitt behov for lavest mulig risiko for sykdom og tilhørende belastning av personalet og de andre barna.

"Veden" er arbeidsgiver med sine krav til innsats og lovverket, som begrenser antall dager man kan være hjemme med sykt barn til ti per år (per forelder).

Styrt av myter?

En regel som ikke sjelden håndheves av barnehagene, er hensynet til fargen på barnets snørr. Mange barnehager mener at grønt snørr diskvalifiserer fra barnehageplass den dagen. Ved grønt snørr, må en av årets dyrebare dager med rett til permisjon brukes på hjemmefronten, selv om barnet ellers er i god form. Er det imidlertid blankt, er barnet velkomment, og foreldrene kan gå på jobb med god samvittighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.