Coop Norge

Lokket med tilbud - var dyrere: - Dårlig gjort

Matskribent Anders Nordstad skjeller Coop Norge huden full for å lokke kundene med tilbud som ikke er tilbud. Ingen blir lurt, svarer matvarekjeden.

TILBUD - ELLER? Et kjapt regnestykke viser at kiloprisen er dyrere å benytte seg av Coops tilbud om å kjøpe to cashewnøtt-poser i stedet for én. Foto: Privat
TILBUD - ELLER? Et kjapt regnestykke viser at kiloprisen er dyrere å benytte seg av Coops tilbud om å kjøpe to cashewnøtt-poser i stedet for én. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Jeg blir nesten rørt. @CoopNorge viser seg i disse førjulstider fra det virkelig rause hjørnet».

Slik innledes innlegget Anders Nordstad torsdag publiserte på Instagram.

Nordstad, som er skribent og siviløkonom, bruker profilen med flere enn 16 000 følgere til å opplyse forbrukere om matsystemet.

Bildene i innlegget viser henholdsvis cashew- og chilinøttposer av Coops merke i butikkhylla, med slagordet «kjøp fler spar mer» - som altså betyr at prisen per produkt reduseres om du kjøper flere.

Tilbudet lyder på 75 kroner for to poser med cashewnøtter.

En nærmere titt på prislappen viser imidlertid at kiloprisen er betraktelig dyrere for to poser, enn hvis man bare plukker med seg én.

- Virker ikke tilfeldig

Dette regnestykket har Nordstad delt på Instagram, hvor han også konkluderer med at det er 18 prosent dyrere å gå for pakkeprisen.

«For chilinøtter må jeg bare betale 3 kroner mer for å kjøpe fler …», skriver han videre.

- Jeg får tilsendt ganske mange slike henvendelser. Nå har jeg fått såpass mange over tid at jeg opplever det som et visst mønster, sier skribenten til Dagbladet om hvorfor han valgte å dele bildet, som ble sendt til ham av en Instagram-følger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer