Lokketilbudene kan koste deg 6.800 kroner

Ikke la deg blende av treningssentrenes fristende januartilbud. Sjekk DinSides store pristest.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gratis joggesko, gavekort, personlige trenere og treningsbager. Januar er måneden da mer eller mindre alle skal begynne å trene, og sentrene gjør sitt beste for å kapre slappe nordmenn med dårlig samvittighet.

Og det frister kanskje med en liten gave på kjøpet når du angstfylt skriver under avtalen som forplikter deg til 12 svette og støle måneder. Men du kan komme til å angre når det faste månedlige trekket blir gjort fra kontoen din.

Her er årets hippeste treningsformer

Elixia dyrest

DinSide har sammenlignet seks større kjeder som har treningssentre flere steder i landet. I tillegg har vi tatt med Oxigeno som er et av Oslos største treningssentre.

Og det er tett i teten i kampen om testens dyreste. Hele tre av sentrene vil koste deg mer enn 7.000 kroner i året med ordinær pris. Men det er Elixia som stikker av med en knepen "seier" med en sammenlagtpris på 7.407 kroner, og SATS følger hakk i hæl med en årspris på 7.306 kroner.

Med januartilbudene inkludert, er SATS derimot knepent dyrere enn Oxigeno og Elixia. (Se prisene i tabellen nedenfor.)

Melder du deg inn på Elixia i januar, slipper du innmeldingsavgift og sparer 860 kroner. Velger du SATS i januar, slipper du innmeldingsavgift på 399 kroner samtidig som du får en bag. Det betyr at du sitter igjen med en årlig pris på hhv. 6.547 og 6.807 kroner. Og dersom du i tillegg skulle miste treningsgnisten og ende opp som ett av flere tusen "støttemedlemmer", blir dette dyre lokketilbud. Du binder deg nemlig for ett år.

SATS er den største treningssenterkjeden i Norge, så hvis du beholder gløden, har du mulighet til å velge og vrake mellom hele 16 senter bare i Oslo, og 22 i resten av Norge. Elixia har til sammenligning 27 senter i Norge.

For rundt halvparten av prisen får du trene hos testens billigste, Nautilus, som har 18 senter spredt fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Fire av dem befinner seg i Oslo.

Rabattene

Flere andre treningssentre slår også av på prisen hvis du kaster deg rundt og melder deg inn i løpet av måneden. 3T tilbyr i likhet med SATS fri innmelding og treningsbag, Friskis og Svettis gir deg gavekort på 800 kroner på en sportsbutikk, mens Avancia Sport Center slår av 720 kroner i året dersom du melder deg inn sammen med en venn.

Dette koster treningen deg
 Innmld/adm.gebyrPris per mnd*Pris fra/til**Årspris ordinærÅrspris m tilbud
NautilusGratis295200/29535403540
Friskis & SvettisGratis358290/42842964296
Avancia Sport CenterGratis459199/45955084788
3T800449329/44961885388
Oxigeno199579495/57971476568
SATS598559433/56973066807
Elixia860529429/58974076547
* Utgangspunktet er avtalegiro på ett år. For Elixia gjelder det senter uten SPA i Oslo, for SATS trening på ett senter og for Nautilus trening i blant annet Oslo. ** Se nærmere forklaring i artikkelteksten under.
OBS: Ved å klikke på overskriftene i de enkelte kolonnene kan du selv velge hvordan tabellen skal sorteres.

Forklaring på laveste og høyeste pris:

Nautilus Gym & Bad: Billigste alternativ er Husebybadet i Trondheim hvor det ikke er saltrening.

Friskis & Svettis: Treningstilbudet varierer kraftig fra forening til forening. Billigste pris er for studenter i Oslo.

Avancia Sport Center: Billigste er formiddagstrening på avdelingen i Ski. Dyreste på Skedsmo.

3T: Billigste er formiddagstrening.

Oxigeno: Billigste er for studenter.

Elixia: Billigste er treningssenter i Larvik. Dyreste er SPA-senter i Oslo.

SATS: Billigste er formiddagstrening for studenter og seniorer. Dyreste er ordinær trening på alle senter i Norden.

Klar for å sette nyttårsforsettet ut i livet? Ikke bit på disse treningsmytene

Siden prisene varierer innad i kjedene, fra senter til senter, har vi brukt priseksempler fra Oslo sentrum der dette har vært mulig. Ellers har vi prøvd å finne sentre som er så nær et bysentrum som mulig.

Husk at flere av sentrene har flere ulike rabattordninger, blant annet for studenter, bedrifter og pensjonister. Sentrene har også ulike betalingsordninger som gir utslag på prisen. I tillegg kan prisene variere kraftig fra senter til senter, avhengig av størrelse og tilbud. Og husk også at jo mer du trener, jo mindre betaler du for hver time.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Vasker bilen din

Vår test er en pristest, og vi har ikke vurdert kvaliteten på de ulike sentrene. Når du skal velge treningssenter, er det likevel ikke bare prisen som spiller en rolle. Treningstilbud, oppfølging, beliggenhet, fasiliteter og tilgjengelighet er også ting du må ta med i betraktningen.

Les også: Sjekk vilkårene før du trener

Nautilus som kommer best ut i testen, har for eksempel fri adgang til svømmehall på flere av sentrene, men relativt få saltimer sammenlignet med de største sentrene. Heller ikke Friskis & Svettis som kommer bra ut på pristesten, har spesielt stor bredde i saltimene.

Dersom du sliter med motivasjonen eller er relativt fersk på treningsfronten, kan det være lurt å velge et senter der du får god oppfølging. Både SATS og Elixia tilbyr ubegrenset med treningsveiledning, og hos Elixia får du også to gratis avtaler med personlig trener til en verdi av 850 kroner.

Det mangler heller ikke på mulighetene for deg som synes et treningssenter gjerne bør tilby noe mer enn bare trening. Men da må du gjerne betale for det. 3T kurser deg i kosthold og trening, mens hos Avancia Sport Center får du både vasket bilen samtidig som du svetter og peser over stepmaskinen.

Her kan du lese mer om de ulike sentrene:

Nautilus Gym & Bad
SATS
3T
Avancia Sport Center
Friskis & Svettis
Oxigeno
Elixia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer