- Lommeboken din er ikke et bilde på hvem du er

Karin Andersen (SV) synes mange er altfor opptatt av innholdet i lommeboken.

"Årets Fattigmann", Karin Andersen (SV), er mer opptatt av dem som har for lite i lommeboken, enn av sin egen lommebok. Foto: Knut Åserud/SV. Foto: Foto: Knut Åserud/SV
"Årets Fattigmann", Karin Andersen (SV), er mer opptatt av dem som har for lite i lommeboken, enn av sin egen lommebok. Foto: Knut Åserud/SV. Foto: Foto: Knut Åserud/SV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karin Andersen, som leder Stortingets sosial- og arbeidskomité, ble nylig tildelt prisen "Årets Fattigmann" av organisasjonen Fattig-Norge. Andersen fikk prisen for å ha stått på for de fattige i mange år.

- Jeg synes livet for mange dreier seg altfor mye om innholdet i lommeboken, sier hun til DinSide.

Andersen har selv et veldig avslappet forhold til lommeboken sin.

- Hva slags lommebok har du, og hvordan ser den ut?


- Jeg har en helt vanlig, sort lommebok i skinn. Jeg har ikke peiling på hvilket merke det er, eller om den er "ut" eller "in". Den slags bryr jeg meg ikke noe om. For meg er lommeboken kun en nyttegjenstand.

- Hvor har du den fra?

- Jeg har hatt den i flere år nå, og husker verken hvor eller når jeg kjøpte den. Jeg pleier å kjøpe ny når den jeg har er utslitt. Da velger jeg en som er mest mulig lik den gamle!

- Hva har du i den?

- Jeg har ikke noe spennende i lommeboken min. Det er mye kort og forsikringsbevis, men for eksempel ingen bilder.

- Hvor oppbevarer du lommeboken?

- Jeg har den i vesken min, som er en helt vanlig dameveske.

- Hva liker du mest ved den? Og hva liker du minst?

- Jeg liker at den har veldig mange lommer til kort, for det er jo så mye kort for alt mulig for tiden. Og så er det fint at det er en lomme med glidelås for mynter.

- Har du noen gode råd til en sunn lommebok?

- Ikke lån mer enn du kan betale tilbake. Selv har jeg mange kredittkort i lommeboken, men jeg har aldri brukt dem. Jeg tror man lett får "vondt i lommeboken" om man kjøper mye på kreditt.

Ellers er det viktig å passe på lommeboken sin, så man unngår at noen stjeler den.

Det er også viktig å huske på at lommeboken din ikke er bilde på hvem du er. Mange folk tror de kan kjøpe seg en identitet, men det som betyr noe, er hva du står for. Det er ingen grunn til å se ned på folk med dårlig råd, og man skal heller ikke bedømme folk etter hva de kan kjøpe og ikke kjøpe.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer