Kjøpe mobil med eller uten binding?

Lønner det seg å kjøpe en toppmodell til én krone?

Vi har sjekket prisene på to populære telefoner, og ett av bindings-tilbudene er faktisk bedre enn å betale full pris og ha det billigste abonnementet.

HVA LØNNER SEG? Mange lar seg friste av å betale én krone nå og heller binde seg til et abonnement i tolv måneder. Vi har sjekket hva det koster kontra å kjøpe telefonen kontant. Foto: Pål Joakim Pollen
HVA LØNNER SEG? Mange lar seg friste av å betale én krone nå og heller binde seg til et abonnement i tolv måneder. Vi har sjekket hva det koster kontra å kjøpe telefonen kontant. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Går du med planer om å kjøpe deg ny telefon i sommer?

Foruten å bestemme deg for hvilken modell du vil kjøpe, har du også valgmuligheter med tanke på hvordan du vil kjøpe den.

Men – lønner det seg å kjøpe den til full pris og velge et billig abonnement ved siden av, eller kommer du vel så greit ut av det med å betale mindre nå, men binde deg til et abonnement i 12 måneder?

Vi har sett på hva du må betale for en iPhone 7 og en Samsung Galaxy S8.

Ikke så lett lenger

De senere årene har det vært lettere å sammenligne telefonabonnementer. Der man tidligere hadde varierende priser for telefonsamtaler, SMS og lignende, og derfor måtte ha god kunnskap om akkurat hva man brukte telefonen til, tilbyr de fleste nå fri tale, SMS og MMS.

Dermed har sammenligningen stort sett dreid seg om å se på antall inkluderte gigabyte hver måned og prisen man betaler.

Men den senere tid har regnestykket fått flere variabler. For eksempel har både Telenor og Telia lansert henholdsvis Swap og Svitsj, som lar deg betale ned telefonen over 24 måneder og bytte den ut med en ny når du er halvveis, slik at avtalen forlenges ytterligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer