Lønningsposens beste bank

De fleste får 0,1 og 0,15 prosent i rente på lønnskontoen, og betaler for at banken får hånd om kronene. Se hvordan du går fra minus til pluss.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye betyr rentene på lønnskontoen egentlig?

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var en gjennomsnittlig månedslønn for alle lønnsmottakere på 30.600 kroner i 2006. Med deres anslag for lønnsvekst i 2007 på 5,6 prosent, skulle dette gi en årslønn på 388.000 kroner for en gjennomsnittsnordmann.

En slik lønn og et lån på 1 million kroner (gjennomsnittlig boliglån i DnBNOR) gir en normal månedslønn etter skatt på cirka 24.000 kroner med vår skattekalkulator .

Hvis mottakeren av lønningsposen er av typen hvis konto gradvis tappes gjennom måneden, og alltid er skrapt på lønningsdagen, har lønnskontoen i gjennomsnitt 12.000 kroner innestående i løpet av hele måneden, og maksimalt 24.000 i begynnelsen av måneden

Lommerusk?

Ikke all verden av kapitalbase, riktignok. En årlig innskuddsrente på 5,4 prosent, som er markedets beste for brukskonti, gir 650 kroner årlig i renteinntekter til en person som i gjennomsnitt har 12.000 kroner innestående på kontoen hele året.

Sjekk vår liste over innskuddsrenter

Likevel kan det vise seg svært gunstig å ha lønnskonto i en bank med gode renter på brukskonti, fordi en god brukskontorente ofte henger sammen med flere gode tilbud til lønnskontohavere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer