Hva får jeg i lønn?

Lønnsgap gir pensjonssmell

Fra i dag jobber alle kvinner «gratis» ut året.

LAVTLØNNET: Sykepleieryrket er kvinnedominert, og til tross for innsatsen til denne yrkesgruppa, risikerer de å bli både lønns- og pensjonstapere. Foto: NTB.
LAVTLØNNET: Sykepleieryrket er kvinnedominert, og til tross for innsatsen til denne yrkesgruppa, risikerer de å bli både lønns- og pensjonstapere. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Mandag 15. november markerer Unio Likelønnsdagen med følgende dystre faktum:

Fra denne datoen jobber kvinner i prinsippet «gratis» ut året, fordi gjennomsnittskvinnen tjener 87,5 prosent av det menn gjør.

- Med andre ord, kvinner tjener 87 kroner for hver hundrelapp menn tjener, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand til Din Side.

- Dette gapet forsterkes dessverre når vi blir pensjonister, fortsetter hun.

Ditt beste lønnsforhandlingskort

Årsaken til lønns- og pensjonsgapet er sammensatt, ifølge forbrukerøkonomen.

- Mange kvinner jobber i lavlønnede yrker og i yrker det er vanskelig å få hundre prosent stilling, som for eksempel helsevesenet. I tillegg er det fortsatt mange yrker som dessverre lønner like stillinger ulikt.

Tvetenstrand oppfordrer derfor kvinner til å være tøffere i forhandlingene med sine arbeidsgivere:

  • Står du i en posisjon hvor du har blitt valgt blant mange søkere til en ny jobb, er du den arbeidsgiver ønsker seg - og sjelden er forhandlingskortet ditt sterkere enn da. Denne muligheten bør du bruke!
  • Har du vært i en jobb i mange år, og blitt hengende etter lønnsmessig, bør du ta inititiv til en lønnssamtale og legge fram prestasjonene dine og utviklingen din som argumenter for å få mer i lønn.
  • Enkelte ganger kan det imidlertid være du må vurdere å bytte jobb for å få opp inntekten din.
PENSJONSBOOST: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør starte pensjonssparing så tidlig som mulig. Video: Storebrand Vis mer

Pensjonssmellen kommer

Vi snakker mye om lønn i dag, men lønna di i dag påvirker i stor grad også pensjonen din den dagen du slutter å jobbe.

- Så, tenk over at inntekt både er lønn i dag og andre personalgoder. Det kan være forsikringer og, kanskje det viktigste, hvor mye arbeidsgiver sparer til deg i pensjon, sier Tvetenstrand.

Spares et minimum

Alle har pensjonsavtale via arbeidsgiver, men for 340 000 nordmenn sparer arbeidsgiver kun to prosent av lønna deres til pensjon, altså det som er minimumskravet i loven, påpeker hun, og legger til:

Minimumspensjonen spares dessverre i yrker som kvinner er overrepresentert i.

Dersom dette gjelder deg, er det enda viktigere å spare til pensjon selv, og det kan også være et argument for å forhandle høyere lønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer