Feriepenger av dagpenger

Lønnskompensasjon gir ikke feriepenger

Permitterte som har fått lønnskompensasjon må regne med noen tusen mindre å rutte med i ferien.

FÅR MINDRE: De som har mottatt lønnskompensasjon fra Nav får ikke dette medregnet i grunnlaget for feriepenger fra Nav.
FÅR MINDRE: De som har mottatt lønnskompensasjon fra Nav får ikke dette medregnet i grunnlaget for feriepenger fra Nav. Vis mer
Publisert

Assisterende kunnskapsdirektør Haakon Hertzberg i Nav opplyser om at hovedregelen er at personer som har mottatt dagpenger i 2020, får utbetalt feriepenger som utgjør 10,2 prosent av brutto dagpengeutbetaling i 2020.

- Lønnskompensasjon inngår imidlertid ikke i grunnlaget for beregning av feriepenger, sier Hertzberg til Dinside.

Reglene om feriepenger fremgår av Midlertidig forskrift om unntak fra folketrygdloven og arbeidsmiljøloven i forbindelse med covid-19-pandemien.

Får 3883 kroner mindre

Camilla Schie-Veslum, juridisk rådgiver innen HR og Ledelse i Simployer har satt opp regnestykket for Dinside som viser hva en 100 prosent permittert arbeidstaker går glipp av ved å ikke få feriepenger på lønnskompensasjonen på 18 dager:

  • La oss si at arbeidstakeren hadde årslønn på 550 000 kroner. Da vil dagslønna til denne personen være rundt 2115 kroner (550 000,- delt på 260 arbeidsdager i året).
  • De 18 dagene med lønnskompensasjon utgjør 38 070 kroner (18 X 2115,-) og 3883 kroner i feriepenger (10,2 % av 38 070,-).

Dermed blir altså feriepenge-forskjellen 3883 kroner.

- Personen i eksempelet over får ikke feriepenger av lønnskompensasjonen. Hvis han hadde fått det, så ville han ha fått 3883 kroner mer i feriepenger, sier Schie-Veslum.

Før ga ikke dagpenger feriepenger

Hun legger til vi tidligere ikke hadde feriepenger på dagpenger, før det nå i våres ble gjeninnført midlertidig.

- Så, dette innebærer jo en betydelig forbedring for permitterte arbeidstakere. Dessuten fikk de permitterte arbeidstakere i lønnskompensasjonsperioden sin fulle lønn opp til seks ganger grunnbeløpet i folketrygden, og dette utgjør mer enn dagpenger, avslutter Schie-Veslum.

Background map overlay
Legg til ditt favorittsted Kartside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer