Feriepenger av dagpenger

Lønnskompensasjon gir ikke feriepenger

Permitterte som har fått lønnskompensasjon må regne med noen tusen mindre å rutte med i ferien.

FÅR MINDRE: De som har mottatt lønnskompensasjon fra Nav får ikke dette medregnet i grunnlaget for feriepenger fra Nav.
FÅR MINDRE: De som har mottatt lønnskompensasjon fra Nav får ikke dette medregnet i grunnlaget for feriepenger fra Nav. Vis mer
Publisert

Assisterende kunnskapsdirektør Haakon Hertzberg i Nav opplyser om at hovedregelen er at personer som har mottatt dagpenger i 2020, får utbetalt feriepenger som utgjør 10,2 prosent av brutto dagpengeutbetaling i 2020.

- Lønnskompensasjon inngår imidlertid ikke i grunnlaget for beregning av feriepenger, sier Hertzberg til Dinside.

Reglene om feriepenger fremgår av Midlertidig forskrift om unntak fra folketrygdloven og arbeidsmiljøloven i forbindelse med covid-19-pandemien.

Får 3883 kroner mindre

Camilla Schie-Veslum, juridisk rådgiver innen HR og Ledelse i Simployer har satt opp regnestykket for Dinside som viser hva en 100 prosent permittert arbeidstaker går glipp av ved å ikke få feriepenger på lønnskompensasjonen på 18 dager:

  • La oss si at arbeidstakeren hadde årslønn på 550 000 kroner. Da vil dagslønna til denne personen være rundt 2115 kroner (550 000,- delt på 260 arbeidsdager i året).
  • De 18 dagene med lønnskompensasjon utgjør 38 070 kroner (18 X 2115,-) og 3883 kroner i feriepenger (10,2 % av 38 070,-).

Dermed blir altså feriepenge-forskjellen 3883 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer