Lønnsomt kredittkort?

"Norges første lønnsomme kredittkort," lover reklamen. Tjen penger mens du bruker dem! For godt til å være sant? Vi har sett nærmere på kredittkortet 365Privat fra Fokus Banks 365Direkte.

Cashback: Du betaler hundre kroner, og får 1 eller 3,65  tilbakeført til kortet. Illustrasjonsfoto: Per Ervland Foto: Per ERvland
Cashback: Du betaler hundre kroner, og får 1 eller 3,65 tilbakeført til kortet. Illustrasjonsfoto: Per Ervland Foto: Per ERvland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjappe fakta

Det relativt nye kredittkortet 365Privat med MasterCard, lover gull og penger tilbake. Hver gang du drar kortet vil minst 1 prosent av kjøpesummen føres tilbake til deg, på kortet. Cashback kaller 365Privat denne fordelen. Handler du i en elektro- eller møbelforretning får du 3,65 prosent tilbake.

Denne tilbakebetalingsfunksjonen har et makstak på 2.000 kroner. Det er altså 2.000 kroner i potensiell gevinst, om du bruker penger som vanlig - og i tillegg betaler ved forfall. Men hva er kostnadene ved å ha kortet?

Kostnader

Med det utgangspunkt at 365Privat er "lønnsomt", kan prislisten på tjenestene fremkomme på grensen til det absurde. Snur vi på skillingen og sier at 365Privat er et kredittkort, er det faktisk ikke så aller verst. Likevel: Det kan også koste langt mer enn det du kan tjene inn, om du ikke bruker det smart.

Årsavgift og alle varekjøp er i utgangspunktet gratis. De første seks månedene du bruker kortet får du 3,65 prosent nominell rente per år, noe som er oppsiktsvekkende lavt for et kredittkort.

Etter disse seks månedene er det imidlertid 1,5 prosent nominell rente per måned, noe som tilsvarer effektive renter fra 19,56 prosent per år for 1.000 kroner til 22,50 prosent per år for 20.000 i kreditt. Om en tar høyde for cashback og lavere introduksjonsrente vil dette bli lavere, men etter seks måneder er det altså rentesatsene du må forholde deg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer