Løp med riktige sokker

Vi vet det er viktig med gode løpesko. Sokker er også en viktig del av løpeutstyret.

Løper du 2-3 ganger i uken, burde du ha riktig utstyr, som gode løpesokker.  Foto: Colourbox.com
Løper du 2-3 ganger i uken, burde du ha riktig utstyr, som gode løpesokker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du nøyer deg med en liten joggetur én gang i året eller småturer i skogen av og til, har du ikke behov for spesielle løpesokker, men hvis du løper 2-3 ganger i uken, burde du ha riktig utstyr – deriblant gode løpesokker.

Det er oppfordringen til Allan Zachariasen, som var Danmarks beste maratonløper i 80-årene, skriver danske Politiken.

- Du skal ha løpesokker som sitter helt perfekt på foten, så du ikke får blemmer. Og du burde løpe i moderne tøy som er beregnet til å transportere svette, sier han.

Han legger til at det skal være en god opplevelse å løpe, og da nytter det ikke med det gamle treningstøyet fra 60- og 70-årene – selv om det kjennes aldri så behagelig.

De klassiske hvite tennissokkene duger altså ikke lengre, ifølge Zachariasen.

Treningssko er ferskvare og bør skiftes
Avslør dårlige joggesko

Dropp kompresjonssokkene

Den tidligere maratonløperen mener i tillegg at det er ingen grunn til å gå for de aller dyreste sokkene, som kompresjonssokker. Dette er sokker som fungerer som støttestrømper og som holder blodsirkulasjonen i gang.

- Jeg tror ikke det er nødvendig med kompresjonssokker, med mindre man har hatt blodpropp eller sliter med åreknuter. Man må huske på det at løpetøy er blitt en stor industri, sier Zachariasen.

Visste du at motesko ødelegger føttene?

Ifølge nettsidene til Löplabbet, som er Norges ledende kjede av spesialforretninger for treningssko, er gode løpesokker en viktig del av løperens grunnutrustning. De gir økt komfort og hindrer gnagsår.

Løpesokker lages primært av kunstfiber, men noen har også innslag av bomull. Kombinasjonen av kunstfiber og bomull øker komforten. Kunstfiber holder ikke på svetten slik bomullssokker gjør og føttene og sokkene er tørrere, ifølge Löplabbet. I tillegg har mange av kunstfibersokkene en konstruksjon som gir bedre ventilasjon.

Unngå vonde gnagsår

Så neste gang du skal ut og løpe burde du kanskje gå for noe annet enn sokkene som ligger øverst i sokkeskuffen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer