Løper for livet

De som ikke trener har tredobbelt risiko for å dø for tidlig. Kreft, benbrudd og andre uhumskheter rammer også latsabbene oftere.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at trening kan gi deg et lengre liv.

Men mye tyder på at forskjellene er større enn vi tidligere har trodd.

Utfordrer myndighetene- Dødeligheten ved inaktivitet er høyere enn tidligere antatt. Samtidig har vi funnet ut at sannsynligheten for å få tykktarmkreft øker med over det dobbelte om du ikke bruker kroppen din.

- Nå må myndighetene ta denne utfordringen på alvor og legge til rette for fysisk aktivitet for hele befolkningen, sier professor Lars Bo Andersen ved Norges Idrettshøyskole til Dagsavisen.

Andersen presenterte denne uken nye resultater om helse, ernæring og fysisk aktivitet ved en konferanse på Rikshospitalet i Oslo.

Trening som medisinUndersøkelser viser også at depresjoner har en klar sammenheng med fysisk aktivitet. På konferansen presenterte Andersen forskning som viser at trening kan ha like god effekt som medikamenter i behandling av depresjon.

Utrente mennesker faller også oftere og pådrar seg langt flere hoftebrudd enn aktive mennesker.

- Et aktivt liv kan forlenge livet ditt, og det vil i alle fall forbedre livskvaliteten betydelig. Trening er den beste medisin, sa Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer