Løs påskekrim med et glass vin

Det er ikke bare melkekartongen som prydes med krimgåte i påsken.

Publisert
Sist oppdatert

Hver påske går det inflasjon i krimgåter. Du finner dem overalt: på TV og radio, i aviser - og nå på vinkartongen.

Les også: Påske verden rundt

For denne påsken finner du en treliters vinkartong som er prydet med en ordentlig krimgåte. Tenk deg at du sitter på hytta og nyter et glass vin med noen venner, med tilhørende høytopplesning av en spennende mordgåte. Høres det lokkende ut?

Mysteriet som skal løses er titulert "Døden i vedskjulet", der handlingen er lagt til en stormfull påskeaften, hvor politibetjent Linn Merethe Lovheim må løse en brutal drapssak. Selve fortellingen er trykket utenpå vinkartongen. Men karer du ikke å løse mysteriet må du forberede deg på en fuktig kveld. For løsningen er nemlig trykket på innsiden av kartongen.

Forventer du deg en blodrød mordvin, må du gjøre deg klar til en skuffelse. Av en eller annen grunn har produsenten valgt en Chardonnay hvitvin i stedet for en blodfarget rødvin. Kanskje litt merkelig, siden vi snakker om et ordentlig mordmysterium her. Vinen er i serien Chill-Out og koster drøyt 300 kroner.

Er ikke alkohol noe for deg? Her er flere forslag til mysterier i påsken:

Dektektine løser påskekrimen til Tine i år.
Dektektine løser påskekrimen til Tine i år. Vis mer


Melkekrim

Krimvin tar opp tradisjonen til blant annet Tine, som pleier å pryde melkekartongene sine med en aldri så liten påskekrim hvert år. Årets påskekrim fra meieriet er laget av tekstforfatter Terje Nordberg og tegneren Arild Midthun, og heter "Mysteriet med det forsvunne påskeegg".

Påskekrimmen fra Tine finner du her (ekstern lenke).

God bok

Foto: Gyldendal
Foto: Gyldendal Vis mer


Mysterium i bokform er synonymt med påskekos for mange. De store bokforhandlerne anbefaler denne påsken Tyskerungen av svenske Camilla Läckberg. I boken blir familiehemmeligheter og mordmysterier scener for en real påskekrim. Tyskerungen koster 297 kroner i butikker som Tanum, Libris og Bokkilden.

Her finner du flere eksempler på påskekrim-bøker.

Slangens Metode er en storfilmene på kino denne påsken. Foto: Tour de Force
Slangens Metode er en storfilmene på kino denne påsken. Foto: Tour de Force Vis mer


Film er best på...

...kino, sies det. Og skal du se en skummel film føles det kanskje litt tryggere å sitte i en tettpakket kinosal, enn å sitte mutters alene i stuekroken. Slangens Metode, basert på Ted Lewis krimroman, burde være et godt alternativ for et spenningsinteressert kinopublikum i påsken.

En litt annen sjanger, men absolutt et spennende alternativ, er den spanske filmen The Orphanage. Filmen handler om en kvinne ved navn Laura som tilbragte sine barneår på et barnehjem. Mange år senere vender hun tilbake til barnehjemmet, og det er da grøsserhelvete starter.

Påskekrim på TV

Kaldt Blod er TV2s store påskekrimsatsning i år. Foto: TV2
Kaldt Blod er TV2s store påskekrimsatsning i år. Foto: TV2 Vis mer


De største TV-kanalene disker opp med massevis av godteri for påskekrimfanatikere. NRK serverer blant annet den britiske kriminalminiserien Med Overlegg, basert på Francis Iles bok fra 1931. Den todelte filmen handler om en lege som bestemmer seg for å rydde sin kjære kone av veien. Ellers blir det spenning med Wallander og Kriminalsjef Foyle, for å nevne noe. Full oversikt over påskekrim på statskanalen finner du her.

Løs påskekrim med et glass vin

TV2 har også sin dose mysterier i påsken. Kanalens store trekkplaster er den britiske krimserien Kaldt Blod, som sendes i fem deler, hvor hver og én er avsluttende. Mer om TV2s påskeprogram her.


Krimklassiker som spill

Krimdronningen Agatha Christie har tatt steget inn i den digitale verden. Ti små negerbarn (And Then There Were None ) er nemlig blitt tv- og dataspill. Peke- og klikke-spillet burde være et godt alternativ for dem som ikke er glade i å lese bøker, men med tanke på den lunkne mottagelsen spillet har fått av anmelderne, spørs det om påsken er vært å kaste bort på digitalversjonen av denne klassiske boken fra 1939. Finnes til PC (for cirka 300 kroner) og Wii (cirka 500 kroner).

AKTUELT:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer