Løsningen på eldrebølgen?

ApriAttenda er den kunstige pleieassistenten.

Illustrasjonsbilde.  Foto: instablogsimages.com
Illustrasjonsbilde. Foto: instablogsimages.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka skrev vi om Helsedirektoratets frykt for at det innen 20 år vil være stor mangel på pleiehjelp i Norge.

I Japan gjelder det samme, der er imidlertid mangelen på arbeidskraft allerede så stor, at de har satt inn kunstig arbeidskraft i skolen, og innen fem år satser de på å få den kunstige pleieassistenten ApriAttenda på plass i hjem og sykehjem, skriver japantoday.com.

Les også: Vil du ha en robot i hjernen?

Serverer kaffe og hjelper til

Japan er kjent for å fylle tomme stillinger i samfunnet med roboter. Deres siste tilskudd i serien av kunstig arbeidskraft, er den én meter høye ApriAttenda som er laget av elektronikkprodusenten Toshiba.

Roboten er utstyrt med tre fingrer på hver hånd og på hver finger sitter et kamera. Hun er i stand til å åpne dører og skuffer, og hun kan fungere som kaffeservitrise ved hjelp av de motordrevne hjulene som bringer henne fram og tilbake etter de eldres behov.

Les også: Vil du ha en robot i hjernen?

Vil spille en nøkkelrolle

Japanerne står for 7 prosent av markedet av industriroboter verden over, og den japanske regjeringen har et håp om å utvide bransjen som en kilde til økonomisk vekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.