Løssluppen i sommer?

Sommer betyr høysesong for utepils, sosiale anledninger, festivaler og det gode liv. For mange betyr det også lite søvn, mye alkohol og tilfeldig sex.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer-Norge: I parkene kryr det av mennesker. Det er festivaltid og folk strømmer til fra fjern og nær. Fredagspilsen varer lett til lørdagen, den kjølige hvitvinen på festen sklir ned som saft og hormonene bobler.

Og selv om mange av parkturene, festene og festivalene går lydig og disiplinert for seg, er det andre som innebærer mye alkohol, lite søvn og for noen tilfeldig sex.

- Det er vel mest fordi ferie gjør kroppen mer tilgjengelig for kåthet, det er festivaler med glade og utadvendte mennesker og fordi det ofte drikkes såpass mye at løssluppenheten slipper til. Det meste av dette er jo storartet, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

- Mange treffer nye partnere på ferier og festivaler. Og mange har kanskje mer ubeskyttet sex, sier overlege Harald Moi ved Olafiaklinikken i Oslo.

Harald Moi legger imidlertid til at de opplever stor pågang på klinikken hele året. Og Pirelli Benestad legger til at tilfeldig sex med mennesker du ikke kjenner, alltid vil øke risikoen for seksuelt overførbare infeksjoner, og det gjelder hele året.

Har du en kjønnssykdom? Her er symptomene!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer