Lotterikjeltringer

NETT: Vår leser vant 1.2 millioner pund i National UK Lottery. Det var kun en hake: For å få pengene måtte han betale administrasjonsgebyrer på 520 dollar. Ren svindel selvsagt – se hvordan svindlerne går fram og styr unna.

Publisert
Sist oppdatert

Økokrim advarer jevnlig godtroende nordmenn mot e-postmeldinger hvor mottaker får beskjed om at han eller hun har vunnet i et lotteri.

I følge Økokrim har flere nordmenn trodd at de har vunnet, og derfor tatt kontakt med lotteriet. Fellesnevneren er da at de får beskjed om å betale inn diverse gebyrer, for eksempel på noen hundre euro fordi de ikke har rett statsborgerskap, må dekke skattekrav, eller rene administrative utgifter, osv. osv.

På denne måten har enkelte betalt inn opptil hundre tusen kroner for å få ut gevinsten, og Økokrim advarer altså mot å ta kontakt med lotteriene. Grunnen er enkel - dette er rent bedrageri, noe også vår historie bekrefter:

DU har vunnet 1.2 millioner pund!

- Det hele startet med at jeg fikk en e-post fra National UK Lottery med beskjed om at jeg hadde vunnet 1.2 millioner pund, sier Ivan Løvheim til DinSide. E-posten var sendt fra en Mr. Alexander Williamson, som også hadde oppgitt sitt telefonnummer. Jeg snakket faktisk med Alexander Williamson og fikk dermed en adresse i London, hvor jeg kunne plukke opp vinnersjekken pålydende £1,2 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.