Lov å skrive ned pin-kode

Høyesterett har slått fast at en DnB-kunde som oppbevarte bankkort-koden kamuflert i en 7. sans, ikke opptrådte grovt uaktsomt.

Publisert
Sist oppdatert

I følge NTB/Nettavisen, må DnB Kort og DnB NOR Bank betale kundens saksomkostninger fra behandlingen i tingretten og lagmannsretten. I tillegg må de betale utgiftene staten har hatt i forbindelse med høyesterettsbehandlingen.

Kunden ble innvilget fri sakførsel i Høyesterett, og derfor tilfaller saksomkostningene staten. Til sammen må banken ut med 188.000 kroner.

I Barcelona

I desember 2000 ble DnB-kunden frastjålet lommebok, pass og 7. sans fra et hotellrom i Barcelona. I lommeboken lå blant annet et MasterCard. I 7. sansen hadde han notert koden til kortet, forsøkt kamuflert. Før han rakk å få sperret kortet, hadde tyvene tatt ut 10.000 kroner.

DnB Kort mente mannen hadde opptrådt uaktsomt, og at han derfor selv måtte svare for lovens maksimumsbeløp på 8.000 kroner. Han ble i tingretten og lagmannsretten dømt til å betale dette beløpet tilbake til DnB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer