Lovende Alzheimer-vaksine

En eksperimentell vaksine har bremset utviklingen av Altzheimer hos noen pasienter, rapporterte sveitsiske forskere tirsdag. Dette er de første bevisene på at en vaksine kan dempe utviklingen av sykdommen over 60.000 nordmenn lider av.

Publisert
Sist oppdatert

Sveitsiske forskere er på god vei til å utvikle en vaksine som bremser utviklingen av Alzheimer, i følge en rapport som ble publisert i dagens utgave av det anerkjente tidsskriftet Neuron.

Undersøkelsen av 30 Altzheimer-pasienter er en del av en større studie som ble stoppet for 18 måneder siden, fordi noen pasienter fikk en alvorlig hjerneinfeksjon.

Bremser utviklingen80 prosent av de vaksinerte pasientene reagerte på behandlingen. Et år etter vaksinasjonen hadde kun 16 prosent av pasientene gått fra mild eller moderat demens til alvorlig demens. I gruppen som fikk placebo eller ikke reagerte på vaksinen hadde 67 utviklet alvorlig demens.

- Dette studiet gir oss håp, sier Zaven Khachaturian, rådgiver for den amerikanske Alzheimer's Association, til avisen Boston Globe.

- Veien fremover er vanskelig, men nå har vi en ny arena å angripe sykdommen på, sier han.

Studien, som er gjort av professorer fra universitetet i Zürich, støtter også den vitenskapelige teorien om at avleiringer av beta-amyloid fører til raskere utvikling av sykdommen.

I dag har vi kun Altzheimer-medisiner som demper noen symptomer, men ingen som kan stoppe sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer