Lover penger til god feste-sak

Synes du tomtefesteloven gir deg urimelig lav pris for tomten må du skjerpe sansene nå: Er du heldig, kan det bli din sak som blir kjørt helt til topps med alle utgifter dekket.

Publisert
Sist oppdatert

I grålysningen klokken 02:58, natt til 16 juni 2004, innledet KrFs Finn Kristian Marthinsen sitt innlegg fra Stortingets talerstol med disse ord:

"Det har vært brukt uttrykk som at det begynner å bli langt på natt. Personlig synes jeg det er grunn til å understreke at jeg faktisk synes det er i ferd med å lysne av dag. Det er, synes jeg, ut fra de signaler som er kommet fra denne talerstolen i dag, grunn til å se i møte en soloppgang, fordi her er det langt på vei enighet om viktige prinsipper, som vil få store konsekvenser for store grupper av tomtefestere og bortfestere."

Til tross for denne harmonien på benkeradene, fremmet Senterpartiets Marit Arnstad et forslag som tyder på dryppende skepsis til holdbarheten av loven:

"Stortinget ber Regjeringen nedsette et uavhengig ekspertutvalg som skal ha som mandat å vurdere forholdet mellom Regjeringens forslag til innløsningsrett for tomtefestere og Grunnloven § 105. "

Forslaget fikk bare syv stemmer i avstemningen to dager senere, da loven allerede var blitt vedtatt mot Senterpartiets og Fremskrittspartiets stemmer.Du kan lese mer om loven som ble vedtatt hvis du trykker her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.