Ikea

Lover prisgrep

Varehusgiganten som er kjent for møbler til folkelig pris, får nå oppmerksomhet for en annen prisstigning i sortimentet sitt.

GÅTT OPP I PRIS: 1. september satte Ikea Norge opp prisen på deres klassiske kokte pølser. Illustrasjonsbilde: Ikea Norge
GÅTT OPP I PRIS: 1. september satte Ikea Norge opp prisen på deres klassiske kokte pølser. Illustrasjonsbilde: Ikea Norge Vis mer
Publisert

Prisen på en kokt Ikea-pølse har skutt i været de siste åra.

Tidligere har den velkjente pølsa kostet så lite som 5 kroner. Nå koster den imidlertid 12 kroner.

Dette tilsvarer en oppgang på hele 140 prosent, skriver Nettavisen, som omtalte saken først.

To kroner på ett år

Administrerende direktør i Ikea Norge forklarer at dette skyldes økte kostnader for råvarer og den totale prismiksen.

Han forsikrer imidlertid at pølsene ikke er en gullgruve for Ikea.

- Pølsene skal ikke være noe vi tjener masse penger på, så jeg kan love at prisene skal ned igjen, sier Carl Aaby til DinSide.

I tillegg til den overordnede økningen på 140 prosent over sju år, har prisen på pølsene økt med ytterligere to kroner på bare ett år, fra 10 kroner i 2022 til nåværende 12 kroner.

- Prisene har økt, og på noen områder mer enn andre. Økningen på 2 kroner fra 2022-2023 skyldes økte kostnader for råvarer og den totale prismiksen, opplyser han.

Lover å sette ned prisen

Når det gjelder hvor mye Ikea tjener på å sette opp prisen med to kroner, hevder Aaby at salget av pølser ikke er en inntektskilde Ikea ønsker å utnytte.

- Vi har ikke som mål å tjene masse penger på salg av pølsene våre. Her handler det om å dekke kostnader, sier han.

På spørsmål om prisene vil fortsette å stige, og om vi kan forvente en prislapp på 14 kroner for en Ikea-pølse i 2024, er svaret fra Aaby klart:

- Nei, den kommer til å koste mindre enn den gjør i dag, forsikrer han.