Lover trygge vaksiner

Den siste tiden har flere medier satt fokus på problemer med vaksinering. Men Legemiddelverket presiserer at norske vaksiner er trygge.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er trygt å gi vaksiner. Foreldre trenger ikke å være redde for å vaksinere barna, sier Randi Winsnes, sjef ved Vaksineseksjonen i Legemiddelverket, til Mozon.

Avvik i produksjonen

Det er blant annet en vaksine mot meningokokk gruppe B som har vært i søkelyset.

Normandie i Frankrike har hatt et utbrudd av hjernehinnebetennelse. Bakteriestammen var svært lik den som forårsaket en epidemi av hjernehinnebetennelse i Norge fra midten av 1970-tallet til 1990. Derfor kan denne vaksinen nå hjelpe franske barn.

- Siden antallet tilfeller per år med denne meningokokk gruppe B-sykdommen deretter falt i Norge, falt behovet for vaksinen bort. På bakgrunn av den alvorlige epidemien med meningokokk gruppe B infeksjon som for tiden pågår i Normandi i Frankrike, henvendte franske myndigheter seg til Folkehelseinstituttet, som er den eneste produsenten som ville være i stand til å produsere denne vaksinen nå, sier Winsnes.

Legemiddelverket foretok i august en inspeksjon ved Folkehelseinstituttets produksjon av denne vaksinen. De fant en rekke avvik ved produksjonsrutinen. Folkehelseinstituttet skriver på sine nettsider at de nå vil prioritere å rette opp i dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer