Lovlig barnearbeid

Hvor mye skal de kjære små ha i lommepenger?

Publisert
Sist oppdatert

Bør barna få lommepenger? Når er de gamle nok til å få det? Hvor mye bør de få - og hvor hardt bør de jobbe for pengene?

Disse og mange andre spørsmål er det nok mange foreldre som river seg i håret over når emnet plutselig blir aktuelt. For hva gjør du egentlig når den lille poden kommer hjem en dag - kanskje til og med uten luen i hånden - og maser om å få like mye som det bortskjemte tvillingparet Mads & Mette i nr. 23?

KLIKK PÅ LENKEN ØVERST TIL HØYRE ELLER HER FOR Å SE HVA ANDRE FORELDRE GJØR

Så mye får de

Ønsker du å gjøre presis som alle andre, kan du jo selvsagt la tallene tale for seg.For et par år siden foretok nemlig forsker i SIFO, Ragnhild Brusdal, en undersøkelse hvor hun blant annet spurte barn og ungdommer i ungdomsskolen og på videregående hvor mye de fikk i lommepenger.

Resultatet av undersøkelsen viste at ungdomsskoleelever i snitt fikk 655 kroner i måneden, og at elever på videregående fikk 1.108 kroner. Undersøkelsen viste også at gutter - i snitt - får litt mer enn jenter. Men tendensen er selvsagt at pengesekken øker med alderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer