Luftig på toppen

De fleste menn opplever på et tidspunkt at det blir litt glissent på topplokket. Les om hvorfor du mister håret og hva du kan gjøre for å unngå det.

Publisert
Sist oppdatert

Hårtap er for mange menn en pinlig affære. Det forbindes med alderdom og sviktende virilitet og mange får problemer med selvtilliten. Hver tredje nordmann opplever en viss grad av hårtap før fylte 35 år og noen mister store deler av hårveksten allerede i ungdomstiden.

ReaksjonerVi menn reagerer svært forskjellig på hårtap. Noen aksepterer den nye situasjonen som den er mens andre barberer av restene og går inn for å etterlikne Bruce Willis eller Kojak på hodet. Hos noen mennesker er hårtapet en stor mental påkjenning som kan føre til redusert selvbilde og depresjoner.

Testosteronet har skyldenHårtapet skjer som regel ved at håret ved tinningene og på toppen av hodet forsvinner. Dette er fordi noen hårsekker ikke lenger tåler et vanlig nivå av testosteron og faller av, mens andre henger seg tappert fast i årevis.

Fenomenet at håret forsvinner er som regel arvelig, om din far har mistet mye hår er risikoen stor for at du også vil oppleve det samme. Men det kan også finnes andre årsaker til at håret faller av. Jernmangel, stress, medikamenter og soppinfeksjoner i hodebunnen er vanlige årsaker til hårtap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer