Luftkrigen: Hvem er billigst?

Selv om flyselskapene sier at de konkurrerer, er det en sannhet med modifikasjoner. Det koster stort sett det samme å fly, enten du reiser med Braathens, Color Air eller SAS. Men billigere er det blitt siden konkurransen startet.

Color Air - billigst på enkeltreiser
Color Air - billigst på enkeltreiser Vis mer
Publisert

DinSide har sammenlignet prisene til de tre flyselskapene som flyr mellom de store byene i Norge, og vi finner at det koster nesten det samme å reise tur/retur uansett hvilket selskap du reiser med. Reiser du bare én vei skiller imidlertid nykommeren Color Air seg klart ut. Og dette påvirker de andre selskapene til å redusere prisene ytterligere gjennom flere tilbud og kampanjer.

Men det er viktig å merke seg at kompliserte regler om betaling, bestilling og avbestilling fort kan gjøre en rabattbillett kostbar dersom du av en eller annen grunn ikke kan benytte den.

Enkeltreiser

Color Air satser spesielt på reisende som er fleksible i forhold til reisetidspunkter. Du kan få billigere billetter hvis du bestiller i god tid før reisen. Color Air flyr i dag fra Gardermoen til Bergen, Trondheim og Ålesund. Stavanger kommer til i november. På Color Airs flyvninger er det prinsippet om førstemann til mølla som gjelder. Du får billetter i fire priskategorier fra 399 kroner til 699 (470 til 770 kroner medregnet flyskatt). Hvilken pris du får avhenger av hvor mange som har kjøpt billett før deg. Hos Color Air kan du avbestille og endre billetten mot et gebyr på 50 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.