Boliglån

- Lukter lokketilbud av handlemåten

Nybygger.no setter opp boliglånsrenta som en «markedsmessig tilpasning». Selv om renta fortsatt er lav, er den et lite stykke fra den rekordlave renta de lokket til seg kunder med i fjor høst.

RENTEHOPP: Ja, rentene til Nybygger.no er fortsatt lave, men i høst var de enda lavere. Digitalbanken har nemlig nettopp satt opp rentene på rammelån og boliglån over to millioner med henholdsvis 0,18 og 0,14 prosentpoeng. Foto: skjermdump.
RENTEHOPP: Ja, rentene til Nybygger.no er fortsatt lave, men i høst var de enda lavere. Digitalbanken har nemlig nettopp satt opp rentene på rammelån og boliglån over to millioner med henholdsvis 0,18 og 0,14 prosentpoeng. Foto: skjermdump. Vis mer
Publisert

Det var i oktober 2020 at «den store nyheten» sprakk:

Nybygger.no, en digitalbank som opererer under Sparebanken Øst sin bankkonsesjon, satt ned renta for rammelån og boliglån til henholdsvis 1,10 og 1,20 prosent effektivt.

- Vi har sett tilbake helt til 1820, og mener dette blir norgeshistoriens laveste boliglånsrente, sa kundedirektør Kjartan Reve i Sparebanken Øst til Dagens Næringsliv (DN) den gang.

Rentehopp

I forrige uke, derimot, kunne DN igjen melde at Nybygger - etter å ha gått hardt ut som utfordrerbank og skaffet seg mange nye boliglånskunder - setter opp boliglånsrentene for nye og eksisterende kunder.

De nye rentene er følgende:

  • Rammelån over to millioner inntil 50 prosent av boligverdi får effektiv rente på 1,28 prosent (opp 0,18 prosentpoeng)
  • Boliglån over to millioner inntil 50 prosent av boligverdi får effektiv rente på 1,34 prosent (opp 0,14 prosentpoeng)

Rentene over gjelder fra 1. juni for nye kunder, og for eksisterende kunder skjer endringen først om åtte uker, altså fra 1. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.