Lurer deg på valutakursen

Burger King på Svinesund spiser av kursen.

- Burger Kong på Svinesund spiser av kursen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.
- Burger Kong på Svinesund spiser av kursen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette skriver Sarpsborg Arbeiderblad, som for tredje gang på tre år har testet valutakursen i grensebutikkene ved Svinesund.

De svenske butikkene nær norskegrensen venter stor vekst i nordmenn på svenskehandel i 2009. Nordby shoppingcenter noen kilometer syd for Svinesund venter ifølge NRK Østfold, 1 million flere nordmenn på handletur i 2009, enn i fjor. I 2008 hadde dette handlesenteret 5,2 millioner besøkende, hvorav 98 prosent var nordmenn.

Gjør et priskupp i Sverige

Dyr burger

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblads prisundersøkelse ble hamburgeren på burgerrestauranten ganske mye dyrere dersom du betalte med bankkort. Avisen skriver at dersom du betaler med Visa hos Burger King på Svinesund, gir du 79,55 kroner for en svensk hundrelapp. Men drar du bankkortet, legger BK på nesten 17 kroner ekstra.

Til Sarpsborg Arbeiderblad forklarer Burger King-eieren forskjellen med at det har blitt gjort en feil. Ifølge SA er det imidlertid ikke første gang at burgerrestauranten har pekt seg ut negativt.

Kort ofte gunstigst

- Det er flere måter å handle med valuta, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea til DinSide. Utsalgsstedet kan bestemme sin vekslingskurs, for eksempel at 100 norske gir 140 svenske kroner, og da står det gjerne opplyst. De bestemmer sine priser. Eller du kan veksle valuta kontant, typisk at du kommer til utlandet og tar den vekslingskursen du får på det vekslingskontoret du bruker. Men drar du kortet, blir kursen bestemt av de internasjonale kortselskapene, forklarer informasjonssjef Sevang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.