Multicom kjemper mot kunder som kjøper varer til feil pris

- Lurer til seg varer til røverpriser!

Multicom vil ta Tommie til retten, etter at flere nettbutikker hadde feil pris på samme PC. 

FEIL PRISER: Multicom har som alle andre nettbutikker feil priser fra tid til annen. Nå vil de ta en kunde videre til tingretten etter å ha blitt «dømt» i FKU til å levere en PC til feil pris. Butikken mener nemlig at enkelte nordmenn spekulerer i feilprising. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FEIL PRISER: Multicom har som alle andre nettbutikker feil priser fra tid til annen. Nå vil de ta en kunde videre til tingretten etter å ha blitt «dømt» i FKU til å levere en PC til feil pris. Butikken mener nemlig at enkelte nordmenn spekulerer i feilprising. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

- Jeg var inne på Prisjakt.no, hvor PC-en dukket opp som dagens beste tilbud, forteller Tommie Røhme til Dinside.

Det var en Toshiba Portege Z30-maskin, som flere butikker solgte for rundt 1.500 kroner. Røhme bestilte den fra Multicom for 1.494 kroner, betalte og fikk ordrebekreftelsen.

Kort tid etter kansellerte Multicom ordren. Maskinen skulle egentlig koste rundt 13.000 kroner, men var feilpriset både hos dem og flere andre butikker fra leverandørens side.

En slik kansellering etter feilprising kan bare gjøres om kunden burde innsett feilen.

- Men jeg hadde sjekket og sammenliknet prisene, og sett at den lå på samme nivå hos andre butikker. Så jeg hadde jo grunnlag til å tro at prisen var riktig, mener Røhme.

Saken gikk videre til Forbrukerklageutvalget (FKU), som var enig med Røhme og vedtok at Multicom måtte levere PC-en til avtalt pris. Men Multicom gir seg ikke, og vil ta saken videre til tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer