Lureri med bredbånd

Folk bryr seg lite om at bredbånd gir lynrask surfing. Hastigheten er faktisk ikke grunnen til at de velger bredbånd.

Publisert
Sist oppdatert

Lureri med bredbånd

  1. DinSides surfekalkualtor


Dette kommer fram i en fersk forskningsrapport fra britiske the Work Foundation. Forskerne har funnet ut at pris, ikke hastighet, er det folk bryr seg om.

Lureri med bredbånd


En fast sum

Den største fordelen med bredbånd, ADSL og kabeltilkobling er nemlig at folk slipper å bekymre seg for at surfekostnadene stiger jo mer de surfer. Frykten for gigantiske nettregninger er blitt borte.

Å betale en fast sum uansett surfetid anses som den viktigste gevinsten bredbåndsoppkobling til Internett gir.

- Bredbånd oppleves som tidsuavhengig. Folk mener det handler om å ta det rolig, sier James Crabtree, en av forskerne bak undersøkelsen, til BBC.

Noe lureri

Prosjektet, som har pågått over flere år, har hatt som mål å kartlegge hvordan folk i byene London og Leeds bruker mobil- og Internetteknologi.

Si din mening:

Hva er den største fordelen med bredbånd? (Avsluttet)
Fast pris(38%) 370
Hastighet(37%) 363
Alltid pålogget(25%) 249
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Folk driver ikke med ting som krever høye hastigheter, så å bruke hastighet i markedsføring av bredbånd er egentlig noe lureri, sier Crabtree.

Bredbåndsleverandørene skryter av at bredbånd gir brukerne muligheten til å være pålogget hele tida. Forskerne mener dette er visvas, siden de færreste har PC'en stående på døgnet rundt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer