Lures du til å betale lite?

Forbrukerrådet mener bankenes praksis gir skyhøye renteutgifter.

Er du en ivrig kredittkortbruker, bør du sette deg ordentlig inn i betingelsene. Foto: Kristina Picard
Er du en ivrig kredittkortbruker, bør du sette deg ordentlig inn i betingelsene. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du kredittkort, vet du mest sannsynlig at dette ikke er gratis dersom du ikke betaler beløpet innenfor den rentefrie perioden. Nå reagerer imidlertid Forbrukerrådet på bankenes praksis når de sender ut e-faktura.

For når kredittkortregningen havner i nettbanken, er den i mange tilfeller allerede ferdig utfylt med et minimumsbeløp som du skal betale til forfall. Alle kredittkortutstedere opererer med et beløp som du skal betale inn hver måned dersom du har brukt kortet, men dette beløpet kan være bare en brøkdel av det du faktisk har brukt.

Det er fort gjort å klikke godkjenn på bankens forslag til betaling. Gjør du det, begynner rentene å løpe på restbeløpet. Har du brukt et kredittkort og du ikke betaler hele beløpet til forfall etter den rentefrie perioden, kan rentene begynne å løpe fra den dagen du brukte kortet, og ikke fra forfallsdato, men dette er avhengig av hvilket kort du bruker.

Dette kredittkortet har aller best rente!

Kredittfelle?

For bankene er det svært lønnsomt med kunder som ikke betaler hele kortgjelden, for enkelte kredittkort opererer med årlige renter på opptil 25 prosent. I gjennomsnitt har nordmenn 22.000 kroner i kredittkortgjeld, og en slik gjeld koster oss omtrent 5.000 kroner i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer