Lures til julehandel på krita

Kredittselskapene går aggressivt til verks.

Banker tyr til sleipe triks for at du skal handle på kreditt. Foto: Per Ervland
Banker tyr til sleipe triks for at du skal handle på kreditt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å vinne nye kunder i julehandelen, har kredittkorselskapene gått ekstra aggressivt til verks i år. De lokker med lån på fire sekunder og premier til den flittigste kredittkortbrukeren.

- Ulovlig! fastslår Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet har den siste tiden tatt opp flere saker der kredittkortselskap har brutt loven i kampen om kundene. I julehandelen har kredittyterne tatt en rekke aggressive og ulovlige virkemidler i bruk for å få deg til å velge akkurat deres kredittkort.

Pågående markedsføring

Forbrukerombudet tok i november opp et tilfelle av telefonsalg av kredittkort. Da reagerte ombudet på pushing av kort over telefonen

Ombudet har også sett flere tilfeller av kredittmarkedsføring ved ulovlig e-postreklame, som reklamevedlegg med bompengefaktura og andre adresserte reklamer, samt en rekke annonser i forskjellig medier.

I tillegg til markedsføring av kredittkort overfor nye kunder, oppfordres eksisterende kunder på forskjellige måter til å utnytte den kreditten de har fått innvilget.

Premie til den som bruker kortet mest

I SEB korts «julekonkurranse» kunne kunden som brukte kortet flest ganger, stikke av med 5.000 kroner eller en handlevogn med matvarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer