Lurt å fylle inn post 5.0 i selvangivelsen

Posten med tilleggsopplysninger kan være gull verdt.

Er du i tvil om en inntekt er skattepliktig, bør du føre den opp i punkt 5.0 i selvangivelsen. Foto: Kim Jansson
Er du i tvil om en inntekt er skattepliktig, bør du føre den opp i punkt 5.0 i selvangivelsen. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal holde tungen rett i munnen når du sjekker selvangivelsen. Mange og kompliserte skatteregler kan gjøre det svært vanskelig å vite hvilke opplysninger du skal gi på de forskjellige punktene.

For alle som er i tvil om en post, finnes det heldigvis punkt 5.0 i selvangivelsen. Dette er punktet for tilleggsopplysninger.

Her kan du komme med forklaringer til andre poster, begrunne endringer du har gjort, eventuelt forklare hvorfor du mener du skal liknes i en annen skatteklasse og liknende.

Spesielt viktig

Om du er usikker på en av inntektspostene, er det spesielt viktig at du bruker litt tid på å fylle ut denne posten.

Skattebetalerforeningen oppfordrer alle som er i tvil om en inntektspost om å ikke føre denne i en vanlig post i selvangivelsen. Da bør du heller registrere opplysningene i post nummer 5.0

– Hvis du er i tvil om en inntekt er skattepliktig eller ikke, så mener vi det er best å ikke føre opp dette i en vanlig post i selvangivelsen. Da bør man heller komme med beskrivende opplysninger i den generelle posten for tilleggsopplysninger, post 5.0, uttalte advokatfullmektig Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen under et skatteseminar tidligere i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer