Lurt å vente med å få barn

Risikoen for å få eggstokkkreft minsker for hvert år man venter med å få barn viser en ny undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Jo senere man får barn jo bedre, mener forskere. Risikoen for å få eggstokkkreft minsker nemelig for hvert år man venter med å få barn.

Forskere ved University of Southern California har kommet frem til at kvinner som venter med å få barn til etter de har blitt 35 år har hele 58 prosent lavere risiko for å få eggstokkreft enn kvinner som ikke får barn i det hele tatt.

Kvinner som får barn tidlig i livet ligger også bedre an enn de som aldri får barn, skriver BBC News.

Får du barn før du har fylt 25 år er sjansen for å få eggstokkreft 16 prosent lavere enn dersom du aldri får barn. Føder du derimot før fylte 30 er sjansen 45 prosent mindre.

Men det beste av alter å få mange barn. Føder man fire unger minsker risikoen for eggstokkreft nemelig med 64 prosent.

Eggstokkreft er en av de ti hyppigste kreftformene blant kvinner i Norge. De siste årene har antall nye tilfeller av kreft i eggstokkene stabilisert seg

I Norge er det ca 500 nye tilfeller pr år. Sykdommen forekommer sjelden hos de yngre, risikoen stiger med alderen og er hyppigst blant kvinner mellom 50 og 75 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer