Phishing:

Lurt av Apple-svindel - slipper å betale

De to nordmennene har gitt bort kortopplysninger og bekreftet med Bank-ID til svindlerne. Likevel må banken må dekke hele tapet.

LURT AV APPLE-PHISHING: I to relativt like saker, slipper nordmenn som har gått fem på en svindel-e-post fra det som ser ut som Apple, å betale egenandelen på opptil 12.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen
LURT AV APPLE-PHISHING: I to relativt like saker, slipper nordmenn som har gått fem på en svindel-e-post fra det som ser ut som Apple, å betale egenandelen på opptil 12.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

E-poster fra svindlere har dukket opp i utallige varianter de siste årene, fra det som tilsynelatende er alt fra Skatteetaten og Netflix til PostNord og Ikea.

Også Apple har blitt brukt til slike svindelformål, og noen av disse e-postene har vi i Dinside omtalt som farlig lik originale e-poster fra teknologiselskapet.

Flere av dem som blir lurt av slike henvendelser har blitt nødt til å ta deler av regninga selv.

Nå har derimot Finansklagenemnda gjort to relativt like vedtak, der de som er blitt lurt slipper å betale egenandelen på opptil 12.000 kroner.

Ikke grovt uaksomt av kundene

Bankene som har utstedt bankkortene til de to personene dette gjelder, mener kundene har opptrådt grovt uaktsomt i de to sakene, og mener derfor kundene må dekke egenandelen på opptil 12.000 kroner, slik Finansavtaleloven slår fast.

Dermed har kundene klaget dette inn til Finansklagenemnda, hvor flertallet i nemnda derimot mener de to personene som har latt seg lure av Apple-phishing ikke har opptrådt grovt uaktsomt, og dermed heller ikke er ansvarlige for egenandelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer