Trygdesvindel

Lurte til seg 337 000 kroner fra Nav

Mann (46) fikk urettmessig utbetalt dagpenger fra Nav mens han var i utlandet. Slik er reglene for Nav-ytelser og utenlandsopphold.

IKKE BARE Å REISE: Skal du til utlandet og mottar penger fra Nav, er det noen ting må kjenne til, blant annet avhengig av hva slags støtte du får og hvor du skal reise. Foto: Pål Joakim Pollen
IKKE BARE Å REISE: Skal du til utlandet og mottar penger fra Nav, er det noen ting må kjenne til, blant annet avhengig av hva slags støtte du får og hvor du skal reise. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en periode på over to år (fra januar 2015 til september 2017) leverte den 46 år gamle mannen elektroniske meldekort til Nav, hvor han ikke opplyste om at han i store deler av perioden oppholdt seg i utlandet.

Opplysningene i meldekortene dannet grunnlag for automatisk beregning og urettmessig utbetaling av dagpenger på til sammen 337 000 kroner.

Da 46-åringen nylig møtte i Egersund tinghus, erkjente han straffskyld, skriver Rogalands Avis.

Straffes med fengsel

I retten forklarte mannen at han ikke hadde til hensikt å lure Nav, og han erkjente grov uaktsomhet ved at han ikke meldte fra til Nav om at han hadde vært i utlandet i perioder.

Forklaringen var at han reiste til familien sin i utlandet på grunn av at det var problemer i denne tida, og at han ikke tenkte på å melde fra om disse utenlandsoppholdene, selv om han visste om regelverket.

Retten kom til at det var bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, samt at han har handlet med nødvendig grad av skyld, skriver Rogalands Avis, og refererer fra dommen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.