Lykke kan ikke kjøpes

Forskere har funnet ut at vi ikke kjøpe oss lykke, men at penger gjør oss mer fornøyde.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vinner en pengepremie eller finner en masse penger er det vanlig at hjernen din reagerer på samme måte som hvis du tar dop eller har sex, men denne følelsen holder seg ikke lenge, mener amerikanske forskere.

Forbes.com melder om en undersøkelse som har vist at Maasai-stammefolket i Øst-Afrika er like lykkelige som de rikeste på Forbes400-listen.

- Forholdet mellom penger og lykke er fryktelig beskjedent, sier Peter Ubell, som er professor i medisin ved University of Michigan til nettstedet.

I en ny undersøkelse har amerikanske forskere spurt folk hva de tjener og hvor fornøyde de er med livet, og den tyder på at penger har en liten effekt på lykkenivået.

Folk som tjener mer enn 75.000 dollar i året, eller cirka 500.000 norske kroner, svarte oftere at de er veldig fornøyde med livet enn de som tjente 25.000 dollar eller mindre, det vil si under 200.000 norske kroner. Undersøkelsen ble bestilt av nyhetsbyrået Associated Press.

Ikke altTil tross for usikkerhet rundt økonomien og frykt for terrorisme, er omtrent åtte av ti fornøyd med livet, mens fire av ti er veldig fornøyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer