Lykken er en finanskrise

Du leste riktig - finanskrisen fører faktisk med seg gode ting.

Yes, finanskrise! Foto: Colourbox
Yes, finanskrise! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ok, ikke lad pistolene og skyt meg ned riktig ennå. Det har ikke løsnet en skrue i topplokket mitt (selv om de som kjenner meg hevder at det i hvert fall finnes et par slarkete muttere der).

"Always look on the bright side of life", synger Monty Python. Det er ekstra viktig å gjøre det i disse tider. Og jeg mener det faktisk helt alvorlig: Finanskrisen skaper ikke bare elendighet - den fører også gode ting med seg.

Og aller først - det er tragisk at bedrifter må legges ned, at folk mister jobben, og at noen ikke klarer å betale boligutgiftene sine lenger (selv om enkelte kan takke seg selv).

Men jeg vil altså påstå at det finnes en rekke positive virkninger av finanskrisen.

Vi får for eksempel satt bremser på forbrukskarusellen og kjøpepresset. Nei, det er ingen menneskerett å ha to biler, det er ikke "helt normalt" at enhver tenåring har Xbox og flatskjermtv på rommet, og du dauer ikke hvis du ikke får reist til Syden i sommer.

Jeg må bare nevne et helt grotesk eksempel på hvor ille stelt ting faktisk var her til lands før krisen kom: Jeg var innom en interiørbutikk på Stabekk utenfor Oslo for noen uker siden. Jeg skal med en gang innrømme at min interesse for interiør er ganske laber, men det skal sies at de hadde mye fint i butikken. Mye rart, men mye fint. Og mye dyrt. Inni granskauen dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer