Lykken er livsfarlig

Jo lykkeligere folk er, dess lavere er levealderen.

Et lykkelig liv kan også bety et kort liv, viser ny undersøkelse.  Foto: colourbox.com
Et lykkelig liv kan også bety et kort liv, viser ny undersøkelse. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan høres ut som en påstand hentet fra bakvendt-land, men ifølge danske eksperter skal økende grad av lykke altså ha en klar sammenheng med forventet levealder - i negativ forstand.

Les også: Skilte lever kortere

Danskene, som i flere målinger har blitt kåret til verdens lykkeligste befolkning, viser seg nemlig også å være blant befolkningene med lavest gjennomsnittlig levealder innenfor landene i EU. Det skriver avisen Kristeligt Dagblad.

Gjelder folk i vesten

- Vi må akseptere at det å leve et lykkelig liv også kan innebære at vi ikke lever så lenge, sier lektor ved Nasjonaløkonomisk institutt, Christian Bjørnskov, til avisen.

I samarbeid med Handelshøjskolen og Aarhus Universitet, står han bak den oppsiktsvekkende undersøkelsen. Bjørnskov understreker imidlertid at dette først og fremst gjelder blant befolkningen i den vestlige del av verden.

Les også: 100 år i sus og dus

- Man kan ikke konkludere med at menneskene er superlykkelige i afrikanske land, selv om levetiden der er kort. I rike EU-land derimot, ser man tendenser til at de lykkeligste av befolkningen lever litt kortere og investerer mindre i en sunn livsstil enn andre, forklarer han, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer