Lykkepiller fikser hodepinen

Et vanlig antidepressiva kan være løsningen for pasienter med kronisk og alvorlig hodepine.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange grunner til å unngå ukritisk knasking av lykkepiller. Blant annet inrømmet nylig en av verdens største legemiddelprodusenter at deres antidepressiva kunne settes i sammenheng med flere selvmord blant unge mennesker.

Ny behandlingMen nå har danske forskere oppdaget en ny side ved et vanlig medikament mot depresjoner. Legemiddelet Mirtazapin har evnen til å redusere sterke hodesmerter og gjøre livet lettere for mennesker som lider av alvorlig spenningshodepine.

De håper nå dette betyr at det kan utvikles en ny medisin mot alvorlig hodepine som kan gi millioner av mennesker bedre livskvalitet. Det skriver det danske legemagasinet Dagens Medicin.

I dag er det bare legemiddelet Amitriptylin som regnes for effektivt i behandlingen av denne typen hodepine. Men middelet har begrenset effektivitet og må ofte brukes med forsiktighet på grunn av store bivirkninger.

Gode resultaterDe danske forskerne ved Amtssygehuset i Glostrup gjennomførte en undersøkelse på 24 pasienter som ikke led av depresjoner, men som hadde kronisk spenningshodepine. I to perioder på åtte uker fikk pasientene så enten Mirtazapin eller en placebo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer