- Lynslanking funker

Mange fraråder det, men nå sier ekspert noe annet: Trygt og effektiv med hurtigslanking.

- En moderat kalorireduksjon kan fungere for noen, men vil ikke fungere for dem som blir alt for fristet av mat, som ofte gir opp når de ser mat de har lyst på, sier professoren. Foto: Colourbox.com
- En moderat kalorireduksjon kan fungere for noen, men vil ikke fungere for dem som blir alt for fristet av mat, som ofte gir opp når de ser mat de har lyst på, sier professoren. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har en viss idé om hva som skal til for å gå ned i vekt. Kostholds-eksperter anbefaler stort sett at et en sunn vektreduksjon foregår med en vektnedgang på inntil 0,5 kilo i uken, og grøsser av ordet lynslanking. For det resulterer jo bare i at man mister vann og muskelmasse, og risikoen for å legge på seg igjen, er stor.

Men nå uttaler en forsker ved Tufts University i USA noe helt annet. Hun mener lynslanking funker bedre enn slanking over lengre tid.

Nederst i artikkelen kan du lese hva norsk ekspert ekspert sier om lynslanking.

- Sunne og fornuftige lyndietter gir faktisk like langvarige resultater som dietter som følges over lengre perioder. For noen personer vil lyndiettene funke bedre, sier professor Susan Roberts, ifølge Times Online.

Les også:Så mye koster det å kutte kiloene gjennom kursDinSide Helse har testet apparater som lover hurtigslankingSlanketips du kan leve med

1200 kcal om dagen

Anbefalt kaloriinntak er avhengig av faktorer som alder, vekt og aktivitetsnivå. For en kvinne på rundt 30 år med et normalt aktivitetsnivå ligger det anbefalte kaloriinntaket på mellom 2000-2500 kalorier per dag. Noen lyndietter gir et kaloriintak på rundt 1500 kcal per dag. I studien til Roberts fikk testpersonene 1200 kcal per dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer