Lys tar knekken på kvisene

Borte på snaue 20 minutter.

Så mange som 8 av 10 unge plages av akne (kviser).  Foto: colourbox.com
Så mange som 8 av 10 unge plages av akne (kviser). Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet florerer av kremer og ulike legemidler mot akne (kviser). Nå viser det seg at lysbehandling kan virke like effektivt mot kviser som antibiotika. Det skriver svenske Expressen.

Les også: Dette er en kvise

Tilsvarer effekten av antibiotika

- Flere burde få muligheten til å prøve dette, effekten av lysbehandlingen er svært god, sier hudlege og forsker Camilla Hörfelt ved Sahlgrenska sjukhuset, til den svenske avisen.

Mange ungdommer og om lag hver tiende voksen lider av akne. Og dette hudproblemet er ifølge ekspertene ikke noe å kimse av.

- Det kan gi store psykososiale konsekvenser. Man risikerer også å få permanente arr, derfor er det viktig å forebygge, påpeker hudlege Håkan Mobacken overfor expressen.se

Les også: 8 av 10 unge plages av kviser

Camilla Hörfelt har studert effekten av fotodynamisk lysterapi. Det foregår slik at man blir påsmurt en krem som øker hudens lysfølsomhet, for deretter å bli behandlet ved hjelp av et rødt lys. Resultatet skal ifølge Hörfelt være en reduskjon av akne på 63 prosent, etter bare én eller to behandlinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer