Lyse utsikter for mørk sjokolade

Forskere har igjen vist positive helsegevinster rett etter inntak av mørk sjokolade.

Publisert
Sist oppdatert

Denne sjokoladen ser ut til å påvirke de cellene som bekler blodåreveggene på en positiv måte; i alle fall tre timer etter inntak, melder AstraZenecas pressetjeneste.

Dette skyldes sannsynligvis at antioksidantene i mørk sjokolade, men først og fremst kakaopulver, kan øke det snille HDL- kolestrolnivået med opptil 10 %.

Det er likevel viktig å huske på at en helsemessig gevinst får du bare ved moderate mengder, og at sjokoladen bør inneholde mye kakao-pulver, helst over 70%.

Den nye studien, presentert av greske forskere søndag på den Europeiske Hjertekongressen i Munchen, ble utført på 17 friske frivillige. Disse fikk spise en plate med mørk sjokolade og ble deretter undersøkt med ultralyd.

Resultatene viste at mørk sjokolade så ut til å gjøre blodårene mer fleksible, noe som kan motvirke stive blodårer og eventuelt påfølgende hjertekomplikasjoner. Den positive effekten av den mørke sjokoladen varte i minst tre timer.

Forskerne konkluderte blant annet med at denne sjokoladen fremstår som kraftfull helsekost i begrensede mengder.

Det er også vist at sjokolade påvirker frigjørelsen av endorfiner og serotonin i hjernen, stoffer som gir oss følelsen av velbehag og hjelper mot stress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer