Lysere sommer med fastrente

Lånekassens forslag om fastrente gjør sommeren og høsten 1999 litt lysere for de omlag 700.000 kundene. DinSide har beregnet hva fastrentilbudet vil bety i kroner og øre.

Publisert

Fra 1. april går studielånsrenten opp til 8,6 prosent. Men nå kommer Lånekassen med et nytt tilbud til trengende: fastrente! Eneste hinder som gjenstår er Stortingets godkjennelse.

Dersom renteutviklingen blir slik Statens lånekasse for utdanning og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har lagt til grunn, får alle kunder et fastrentetilbud på litt under seks prosent fra 1. juli.

Lånekassen har ennå ikke fastsatt hva renten blir, men vil overvåke markedsrenten på treårs statsobligasjoner i april måned. For den flytende rentens del er det gjennomsnittlig pengemarkedsrente for korte statssertifikater i første kvartal som er avgjørende. I tillegg til markedsrenten må Lånekassens kunder finne seg i en "administrasjonsrente" på én prosent.

- Slik situasjonen er i dag forventer vi at våre kunder får et fastrentetilbud på i underkant av seks prosent fra 1. juli og en flytende rente på 7,9 prosent, opplyser fungerende underdirektør Kirsten Fischer i Lånekassen til DinSide.

Dersom Lånekassens prognoser holder stikk kan altså lånekundene se frem til en rentereduksjon på omlag 2,7 prosent sammenlignet med renten som gjelder i perioden 1. april til 1. juli. I kroner og øre betyr rentenedgangen dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer