Lyst på 20 prosent rente?

Du kan sette penger på rentebeslutningen til klokken 13.00.

Hvorfor ikke gjøre rentespørsmål litt mer spennende? Foto: Per Ervland
Hvorfor ikke gjøre rentespørsmål litt mer spennende? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det igjen tid for rentemøte i Norges Bank. Flertallet av norske makroøkonomer tror på ytterligere kutt i styringsrenta på grunn av de høye pengemarkedsrentene og lavkonjunkturen vi nå ser starten på. De fleste spår at Norges Bank kutter med 0,5 prosentpoeng eller mer. Hvis du tror det samme, får du 1,20 i odds på pengene du satser.

Ferske målinger gjort av Reuters forteller at av 11 analytikere tror tre at Norges Bank vil holde renten uendret. To venter rentekutt på 0,25 prosentpoeng og seks tror mest på 0,5 prosentpoeng.

20 raske prosent

Det er NordicBet.com som gir deg mulighet til å gamble på rentebeslutningen. I dag er Norges Banks styringsrente på 5,25 prosent. Hvis du tror den blir 4,75 eller lavere, gir NordicBet en odds på 1,20. Det vil si at hvis du satser 1.000 kroner, blir du 200 kroner rikere hvis ekspertene har rett. Dette er en avkastning på 20 prosent.

Tror du derimot at styringsrenta går mindre ned enn 0,5 prosentpoeng etter rentemøtet i dag, gir dette 4,00 i odds, altså 3.000 kroner i gevinst om du satser 1.000. Dette er en avkastning på 300 prosent, men DinSide anbefaler imidlertid ikke at du satser penger på dette i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.