Lyst på billett?

Ståplass kan være eneste alternativ.

Operaen selger nå ståplasser til ivrige publikummere. Foto: Erik Berg
Operaen selger nå ståplasser til ivrige publikummere. Foto: Erik Berg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye Operaen i Oslo er utsolgt til neste høst. Operaen har hittil omsatt billetter for 115,6 millioner kroner, og har måttet ty til ståplasser for å mette publikums hunger, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Så hvis du hadde tenkt å få med deg juleforestillinger, men ennå ikke har kjøpt billett, bør du skru forventningene kraftig ned. Sjansen til å få oppleve en operaforestilling på hovedscenen før julen ringes inn, er svinnende liten - 98 prosent av alle billettene er nå solgt.

Også frem mot neste høst er det kun et lite utvalg seter igjen. Bare to av ti seter er ledige i perioden frem til 20. juni 2009, skriver Dagens Næringsliv. Det betyr at av totalt cirka 289.200 billetter er 224.490 solgt.

Forestillingene Valkyrien og Elektra er så godt som de eneste som har plasser igjen.

Les også: Flom av ulovlige konsertbilletter

Kjøp til våren

DinSide har selv prøvd seg på billettkjøp i Operaen. De fleste forestillinger er nå så utplukket at du må belage deg på å kjøpe enkeltseter eller ståplass.

Liv Beate Skavdal, markeds- og kommunikasjonssjef i Operaen bekrefter at det er få billetter igjen, men understreker at det fortsatt er mulig å få billetter til noen forestillinger, blant annet ballettforestillinger.

Operaen legger ut billettene til hver sesong i ett, både abonnementer og løssalgsbilletter til alle produksjoner i den aktuelle perioden. Skavdal regner med at billettene for sesongen 2009-2010 legges ut i mars og april neste år.

Skal du ha billett til en vanlig ballett eller opera på hovedscenen, må du ut med mellom 590 og 140 kroner, og snittprisen på disse billettene ligger på rundt 420 kroner. På scene 2 ligger prisene på 350 kroner for ballett og 250 kroner for konsert. Operaen tilbyr 50 prosent studentrabatt og 20 prosent på honnørbilletter.

Alternative byer

Har du veldig lyst til å gå i operaen, kan en tur til Riga eller Tallinn virkelig anbefales. Begge byene har enerkjente opera- og balletthus, og her er det billig å gå i operaen!

Storbyguide: Tallinn

Opera er en viktig del av Latvias kultur, og operaen var den første bygningen latvierne pusset opp da de ble frigjort fra det sovjetiske regimet i 1991.

Storbyguide: Riga

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer