Lyst på en het date?

Skandinaver dater mindre enn folk flest. Ikke ta det så seriøst, oppfordrer dateekspert.

Det beste tipset for deg som vil ha kjæreste er å date mye. Illustrasjonfoto/Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com
Det beste tipset for deg som vil ha kjæreste er å date mye. Illustrasjonfoto/Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke desperat å gå på mange dater.


Det finnes sikkert mange single som kunne tenke seg en romantisk date i sommervarmen. Men hvorfor tar de seg ikke sammen, og spør noen ut på en date?

Kanskje lettere sagt enn gjort.

En ny undersøkelse fra Parship.dk viser at nordboere er trege på dating.

- Vi skandinavere er litt for sløve til å invitere andre ut på date, sier Christer Carlberg, nordisk sjef på Parship til Jyllandsposten. Italienere dater nemlig dobbelt så mye som oss.

Single i Danmark, Norge og Sverige ligger helt klart under snittet når det gjelder antall dater man har hatt i løpet av et år.

Det beste tipset for deg som vil ha kjæreste er å date mye. Illustrasjonfoto/Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com
Det beste tipset for deg som vil ha kjæreste er å date mye. Illustrasjonfoto/Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com Vis mer


Alvorlige nordmenn

- Funnene overrasker meg ikke, dette henger sammen med den alvorlige norske folkesjelen. Vi har ikke en kultur for å møte andre på denne måten, sier redaktør Trude Sæle for nettstedet Nettdaten.no

Hun mener at folk i Sør-Europa og i USA har en mye åpnere kultur for å be noen ut på en date. Og de fleste takker ja.

- Dette bør vi lære av, og ikke ta en date så alvorlig. Gi personen en sjanse til å bli kjent med deg, sier hun.

Oppskrytt singelliv

I 2002 intervjuet hun 100 single mennesker i Norge. 98 av dem ønsket sterkt å finne den eneste ene. Resultatet ble boken ''Dating på norsk'' skrevet sammen med Thea Haavet.

- Deltagerne syntes at det trendy singlelivet var oppskrytt. Nå er dating innført som begrep, mens før var det mange som ikke engang torde å bruke det ordet. Mediene kommer stadig med råd og tips om hvordan man skal finne en partner, sier hun til DinSide Helse.

Særlig nettdating er noe nordmenn har trykket til sitt bryst. Ifølge nrk.no jakter over en million mennesker på kjærligheten i cyberspace, og de blir stadig flere.

Finne kjærligheten

- Det er ikke desperat å ville finne kjærligheten. Dersom folk blir desperate, er de ofte usikre. Går du mye på date blir du mer selvsikker, og dermed mer attraktiv, sier hun.

- Det er en styrke å tørre å vise sine følelsesmessige behov, mener hun.

Ifølge Christer Carlberg i Parchip, er det bare å komme i gang med stevnemøtene, for de kan føre til et mer stabilt romantisk parforhold.

- En kan jo håpe på at solen gjør oss skandinavere litt mer modige. Vi vet også at de som tar det første skrittet, raskere finner er partner, fastslår han.

Her er Trudes beste datingtips:

  • Ta initativ selv
  • Bli medlem på et datingnettsted
  • Blir du spurt ut på date - gi personen en sjanse
  • Dress for success- Ta deg godt ut, det styrker selvtilliten
  • Lær deg noen smalltalk-knep

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer