Lyst på muskler? Dropp denne

Cola kan gjøre deg svak.

LUREHJERNE: Er virkelig Coca-Cola best, eller er det hjernen din som lurer deg? Eller er det Coca-Cola som lurer hjernen din?  Foto: Colourbox
LUREHJERNE: Er virkelig Coca-Cola best, eller er det hjernen din som lurer deg? Eller er det Coca-Cola som lurer hjernen din? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glad i cola? Da skal du kanskje ikke briske deg så mye.

Les også: Er det sant at cola er helsekost?

Legene bak en studie publisert i International Journal of Clinical Practice advarer nå nemlig mot overdrevent inntak av cola.

De har sett en økning i antall mennesker som lider av muskelproblemer, og mener det skyldes coladrikking.

Gir en rekke helseproblemer

- Vi drikker mer brus enn noen gang, og en rekke helseproblemer er alt avdekket som følge av det: Tanntrøbbel, demineralisering av skjelettet, fedme og diabetes, sier legen Moses Elisaf, ved avdeling for indremedisin ved universitetet i Ioanninna i Hellas, i en pressemelding.

Les også: Disse drikkene innehodler flest kalorier

- Nå får vi stadig økende bevis for at overdreven coladrikking også kan føre til hypokalemi. Det er en tilstand der kaliumnivået i blodet synker, hvilket forårsaker en negativ effekt på vitale muskelfunksjoner.

Lammelser i kroppen

En studie utført av Elisaf og kollegene hans har vist at symptomene på hypokalemi kan gi alt fra en lett svekkelse av musklene, til nesten fullstendig lammelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer