Lysten på noe nytt?

Egne arrangementer for å bytte klær med andre brer om seg.

Mathilde Ramfelt (34) er fornøyd med byttedagen. Hun tror denne typen arrangementer kan bidra til å få ned overforbruket av billigproduserte klær av dårlig kvalitet.  Foto: Berit B. Njarga
Mathilde Ramfelt (34) er fornøyd med byttedagen. Hun tror denne typen arrangementer kan bidra til å få ned overforbruket av billigproduserte klær av dårlig kvalitet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens forbrukssamfunn har mange av oss klesskapet fullt av klær, og slett ikke alle plagg blir like hyppig brukt. Gjelder dette også deg? Da kan det kanskje være et alternativ å bytte bort klærne.

Såkalte bytteparties har sakte men sikkert bredt om seg blant venninnegjenger landet over, men noen har valgt å gjøre et langt større nummer ut av dette konseptet:

Lørdag 17. august arrangerte blogger Marie Nord (27), Tine Venås (26) i Yelp og Kriszti Toth (27) ved gründerhuset Mesh i Oslo en egen byttedag med flere hundre deltakere. – Vi har lyst til å starte en bølge, en ny trend, forteller Marie Nord, som står bak bloggen Dagens Outfit.

Målet med arrangementet er både å minske kjøpepresset blant unge, og å gi nytt liv til klær som ligger ubrukt i skuffer og skap.

Les også: Her får du gratis møbler

Vil skape byttetrend

I utgangspunktet skulle byttedagen være et mindre arrangement, men Marie Nord syntes det var på tide å gjøre noe større ut av dette konseptet sammen med Yelp og kaféen Mesh. Og med over 300 påmeldte er dette etter alt å dømme det største byttearrangementet for klær i Norge så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer